Att cykla eller att vara cyklist?

Ledsen att göra de som hade hoppats på ännu en lycrachock besvikna, men idag håller vi både rumpa och lycra borta från kameran och bloggen...Istället så tar jag stunden till fånga och blottar lite andra tankar som snurrat runt i det sundströmska huvudet på sistone.

Alla har vi säkert någon gång stött på en person som sagt något som vi kan gå och grubbla på i flera veckor, månader... ja ibland till och med år. 
Personligen så är det för tillfället en viss fras som en vis ung herre yttrade till mig för ett par månader sedan:
” Det är skillnad på de som spelar hockey och de som är hockeyspelare.”
En fras, som trots att den kom från en hockeyspelare, så har den likförbannat fastnat i skallen (vi har ju tidigare konstaterat att hockeykillar inte är några succér eller genier, så att något som sagts från dessa lagts på minnet är ju något utav en ögonbrynshöjare.)

Men ju mer jag har tänkt på detta citat desto klarare har även bilden av mig själv vuxit fram. För det är en skillnad på att utöva något och att vara utövare; få kallar sig för tennisspelare, även om de kanske lirar ett par gånger i månaden. Bara för att man har grönt kort, så är det långt ifrån alla som benämner sig själv som golfare. Likadant går det att applicera tänkandet till cyklingen, ”är du en som cyklar eller är du en cyklist?”
Efter ett par timmars bortdrömmande på cýkeln så har jag kommit fram till att  nej, jag är ingen cyklist. Jag är en idiot som älskar att hoppa upp på en cykel och kränka bilar, pensionärer, fotgängare, nära vänner och framförallt mig själv.
Tills den dagen då jag inte tillhör bottenskaran på Elitloppen, ja då kan jag få kalla mig själv för cyklist.
Med det i åtanke kommer jag nu att köra intervaller och jaga watt tills jag ser trippelt och behöver dropp och en spruta koffein för att kunna ta mig upp ur sängen varje morgon.

Då kommer ju osökt en följdfråga till er därute i web-etern....Vilken kategori skulle ni själva placera er i?

Aja nog med filosoferande, nu är det dags att raka benen inför helgens race, har hört att detta ej skall göras dagen före ett lopp... tydligen så ska de spara energi för kroppen så de är bara att sätta igång.  

Vi rullar ut, XO
/Sundström.
#1 - - Stefano:

Skippa de vita strumporna imorgon. Allt för mycket luftmotstånd...... för att inte tala om hur det ser ut. Nej nej glöm att du är stilpolis ;)

Svar: Haha ja kanske får bli att köra lite oftare iallafall med svarta strumpor då... eller klassiska tennissockorna ;) men de kommer alltid att vara vita! Oavsett vad Adamsson säger!
Sundström & Andersson