Inside the Rider cykel vattentäta skor, cykeltips vattentäta kläder, damelit sophie sundström cykling, eltejp, hockeytejp, skydd mot vatten, sophie sundström cykel, tips och trix, vattentäta skor

Inside the Rider: Soffans gyllene tejp

Igår på Emmys tjejrunda dök frågan upp hur man bäst kan täcka över ventilationshålet under cykelskorna för att iallafall försöka hålla ute vattnet från de små fossingarna lite längre. Min egna lösning på det hela uppkom under vinterpassens fröjdiga dagar, då jag även hade det som ett litet projekt att hitta saker UTANFÖR det traditionella cykeltänkandet för skydd mot kyla och vind. 

Vilket material var bäst till att isolera hål och andra saker som kunde släppa in vatten? jo, Hockeytejpen
Detta lilla finurliga material går även under namnet eltejp och är det bästa skydd jag har haft på skorna under alla hällregnsturer. 
Motiveringen och min egna teori bakom detta är att hockeytejpen är till för att fästa på material utan för den skull lämna massa klister efter sig. Vidare även så skall den vara väldigt hållbar för att kunna viras runt samt sitta kvar när materialt blir fuktigt. En winner helt enkelt! 

Så här snyggt blir det..... 
 
Och ännu snyggare under...
 
Detta ihop med ett par vattentäta skoöverdrag ger ett i förhållande väldigt bra skydd mot regnet. Men med min egna forskning i ryggen så finns det INGET som är vattentätt. Dessvärre. 
Det spelar ingen roll, för eller senare tränger vattnet igenom alla skydd och man är lika blöt som dränkt svamp. 
Snyggheten i det hela går naturligtvis att diskuteras, men i kriget mot vattnet så spelar det ingen roll hur man ser ut! 

Vidare så funkar hockeytejp alldeles utmärkt till att laga andra saker som kan  behövas under cyklingen... som min jobbpendlings-väska!
 
Den är ju som ny igen!
 

Så nu vet ni det ;) Hockeytejp är en sak som BÖR finnas i var cyklistslåda ;) Nu laddar vi upp inför helgen och den första tävlingen i Svenska GP-cupen. 
Igångdrag, brutal mjölksyra, kullersten och sol. Komponenter som gör att det kommer nog att bli ett alldeles finfint lopp  i Skara. SEGrill time oooh jaaa.... ;) 
 
Over and out önskar Soffan "Teenage Mutant Ninja Turtle" Sundström.