Rás Na mBam

Emmy och Malin har anlänt till Irland efter lite bråk med noshjulet på flyget som gjorde att Malin fick ta sig en sväng förbi sthlm innan hon kunde anlända till Dublin. På flygplatsen mötte vi upp Andrea och Katrine från Norge som vi fått äran att cykla ihop med på denna tävling. Så under Rás na mBam tävlar vi Team HBSS Cycling, som är ett mixerlag från Norge. Så vi har blivit norskor för denna resan. Vi landad på tisdagen och första etappen var i onsdags.
 
Till start på etapp 1 var det 104 tjejer från länder runt om i Europa och ett lag från USA. På första etappen så gick starten 17.45 med 4km master. Det var oroligt i klungan från start och tyvärr var malin inblandad i en krash efter endast 7km. Då blev det lag tempo i 6mil för Malin så hon var trött. För Emmy gick det bra och hon satt med i klungan in i mål, men ingen framskjuten placering.  
Etapp två startade längst ut på en udde så det var väldigt blåsigt och väldigt irlänskt.
Malin hade för mycket kraft på bromshandtagen efter kraschen och satt för långt bak in i första backen. Det ledde till slalomkörning men kom aldrig ifatt klungan. Det blev lagtempo igen i 10 mil. Malin ser sig nu som expert på lagtempo "pull over" drömmer hon om nätterna. Emmy satt med långt fram men på kategori ettan som var väldigt lång så kunde hon inte hålla de första över krönen men kom med ett andra gäng som succesivt jagade ifatt fler och fler innan mål. Hon blev tillslut 22 på etappen. 
 
Etapp 2
 
Etapp 3 bjöd på ösregn och Beast from east, vilket betyder väldigt mycket backar. Bättre dag för Malin idag då huvudet var med och hjärnspökerna släppt. Dock fick hon släppa i andra klättringen, då lagtempokörningarna tagit ut sin rätt. Gick i mål med gruppetton som var väldigt stor för dagen med omkring 40 åkare. Emmy hade en bra dag och åkte med huvudklungan in i mål och blev 20:e för dagen.
 

Etapp 3
 
 
 
Imorgon väntar två etapper, ett tempo på 8km och ett "gp" lopp på 40km. Emmy ligger hyfsat bra till i totalen och hoppas kunna hålla ihop det de sista tre etapperna men allt kan ju hända i cykling.
 
Resultat:
http://www.rasnamban.com/images/2015/docs/ras-na-mban-stage-3-results.pdf
 
Mange klemmer....
/Berra och Anden