Racerrapport från premiär helgen.

På Jönköping Grand Prix, bjöd vädret på strålande sol och vindstilla. Under denna tävling gjorde Berra premiär i SCK kläderna. Hon visade på bra vårform och spurtade om en pall plats, men blev tillslut femma.

 

 

 Hon visade hur man ska rockar SCK kläderna i startfållan av JKP Grand Prix - Fotograf: Therese Bellfors

I söndags mötes Berra upp av Emmy i Jönköping och det tog följe till Ljungbro. Emmy som inte tänkt ställa upp ångrade nu ännu mer sitt beslut, då SMHI gick ut med klass 1 varning och tänkte vända hem. Fast väl i bilen med Berra klockan 05.30 med P3 på radion så togs beslutet ändå att puttra upp till Ljungsbro och Östgötaloppet.

 

 

Efter lite röra kring efteranmälan, med uppvärmning, toalettbesök ggr X, av och på med kläder, kläddiskussioner med alla runt omkring och minskat lutmotståndet på kläderna med hjälp av Tilina Levins säkerhetsnålar så kunde tillslut starten gå.

 

I början blev det några småattacker men den riktiga attack som gick hem kom i kantvinden efter cirka 2,5mil av 7,5mil. Efter ytterligare några kilometer såg Berra något intressant på åkern, så hon tog med sig kantvinden för att åka på upptäcktsfärd. Inte långt efter att Berra hittat tillbaka till tävlingen så gick nästa grupp iväg med en Crescent tjej och två Mölndals tjejer. Tyvärr låg vi instängda och påbörjade arbeta ikapp för sent då en stor lucka skapats innan vi kunde påbörja kampen. Med för få intresserad i klungan att komma ifatt så var vårt uppdrag omöjligt. Emmy i försöket drog på sig mjölksyra som sedan var svår att bli av med ordentligt. Så när de fyra små varven skulle börja och blåsten bara fortsatte att döda från kanten så säger hon till Berra ”kan vi inte bara få detta överstökat” och Berras kommentar var att hon var fikasugen.

När huvudklungan sedan kom in på småvarven så attackerar Emma Ahlstrand och kommer loss. Berra gör ett försökt tillsammans med en CK Hymer tjej och en Team mantra sport tjej att komma ifatt Emma. Detta gör att huvudklungan splittras upp i molekyler. De tre musketörerna där framme försöker komma ifatt Emma men lyckas ej. I spurten mellan de tre vinner Berra och tar en nionde plats.

I den uppsplittrade klungan, så försöker Emmy hålla sig kvar men när det är ett och ett halvt varv kvar och kantvinden ligger på som mest så tappar hon tillslut och rullar tillsist i mål på en 15:e plats (dock saknas vissa i resultatlistan).

 Malin i spurtern

Vad har vi har då lärt oss av detta, inte sitta kvar i huvudklungan när de attacker som går hem går iväg, två inte åka ut på åkern och gå tillbaka till asfalten då det går fortare att cykla tillbaka, tre att inte åka ut på åkern i första hand, fyra ta våra traditionella knäck innan start och inte efter, fem våga blir ännu tröttare på tävling, (sex, Emmy ska en dag vinna kampen mot kantvinden just nu är det 1-0 till kantvinden)

 Emmy var iaf glad innan start. 

 

Vi ses på Kinnekulle..

Fotograf: Anna-Karin Persson Borg 

Xo, vi rullar ut...

//Emmy och Berra

 

#1 - - Bikeex:

Bra skrivet och bra kämpat! Lycka till på kullen!