Racerapport från Kinnekulleloppet

I förberedelserna inför tävlingen tog Berra sitt pick och pack och drog hem till Varnhem för att ladda inför kullen. Emmy tog sig till Jönköping och Therese i Jönköping ck på lördagen för att komma lite närmare kullen. På startlistan stod det 18 tjejer och tankar gick till att förra årets flertal besök på kullen där i bland SM i ösregn kan ha skrämt bort en del. Eller så kände det bara att det behövde ett års paus från denna plats.

 

 Fotocredit till Anna-Karin Persson Borg

Vi mötes upp på kullen och diskuterade klädval och denna gång framförallt hur många flaskor som fick sitta på hojen, en blev domen. Starten gick kring lunch och Berra var hungrig och Emmy mådde illa. Inför diskuterades också finbesöket i klungan som var Lisa Norden. Snacket som gick innan var att hon med sina OS bakgrunder säkert kunde gå loss i backen och hålla undan för klungan in i mål.

  Fotocredit till Anna-Karin Persson Borg

Så 12.32 gick tillslut vår start och tävling bjöd på fem varv 65km. Det var dock inte 18 tjejer till start då några inte kommit på grund av sjukdom. Från publiken så hördes det frågande kommentarer om vi inte åt några vitaminer i klungan längre.

 

I början så höll jag och Malin oss framme en del och visade upp oss. Första gången upp för kullen var det väldigt avvaktande och man väntade på en attack. Det blev litet ryck och några hängdes av. Efter backen få försökte klungan hålla ett hyfsat tempo för att de bakom inte skulle komma ifatt. Desto närmare backen vi kom desto mer avvaktande blev körningen och den grupp som blivit avhängd kunde ansluta. Backen på varv två gick sedan snabbare tempo då Ida Erngren drev upp tempot. När toppen nästan var nådd så attackerade Lisa Norden och Emmy och Berra fick ge sig. Vi vinka lite lätt innan vi försökte ta oss ifatt. Det blev träning i lagtempo för att försöka jaga ikapp den uppsplittrade gruppen. Då vi hade både folk framför oss och bakom oss. När Ida Erngren tvingades stanna kom vi ifatt henne och fick sällskap ett varv, då hon sedan i backen valde att kliva av. När vi nästan nått backen för sista gången kom vi ikapp Jeanett Arbjörk i Mölndal CK. Med trötta ben så tog vi oss in i spurtkampen som resulterade i en 6 och 7 plats.

  Fotocredit till Anna-Karin Persson Borg

 

 

Efteråt var det glada att det var över och att solen i alla fall sken på oss och att vattnet hade räckt.

 

 Fotocredit till Anna-Karin Persson Borg

Nästa gång Emmy och Berra står på startlinjen blir det inte på svenskmark, då det blir det i Belgien.

 

Xo, rullar ut..

//Emmy och Berra

 

p.s våra tankar om att Lisa Norden skulle gå loss blev verklighet och hon kunde nog ganska lätt ta hem vinsten d.s