Tankar på cykeln Garmin 510, Garmin GSC10 kadens, Sophie Sundström, bilolycka, cykelhjul, elitcykling, försäkringsbolag skador bil, sophie sundström cykel, sophie sundström hisingens ck, sophie sundström landsvägscykling, återhämtning cykel

Krigets Vecka.

Ja, det har varit en rent ut sagt för jävlig vecka för Sundström hittills. Därav att vecka 19 har fått Krigets vecka som titel. Vi tar det i en enkel sammanfattning:
 
Kriget mot benen - återhämtningen efter 1 veckas tuffare körning med 2 lopp som kronan på verkat.. ja den lyser med sin frånvaro. Benen får brutal mjölksyra bara jag går i trapporna här hemma. Måndagens rullpass liknas snarast med ett kryppass... 50% av pulsen och 20km/h i snitt och känna hur benen väger mer än ett ton betong. Ja då känner man sig verkligen inte som någon Elitcyklist inte. Men jag krigar på med matkomor, massage, vila för det här kriget kommer jag att vinna. Gärna omgående. Procentuellvinst chans - 70%

Kriget mot försäkringsbolagen - I tisdags fick jag den fina äran att bli påbackad av en person som skulle hämta paket på mitt kontor. Hejdå kofångare och huv... lyckligtvis fick jag alla personuppgifter på föraren samt en underskrift på pappret där han medger att det var han som backade på min parkerade bil. Men kriget att få igång försäkringsmaskinen är fan värre än att köra Teide upp och ned i 6timmar. För exakt 6 timmar satt jag på onsdagsmorgonen bara för att få folk att sätta igång så min bil kan bli reparerad och sluta se ut som ett missfoster. Idag har jag hittills krigat i 3 timmar..
Om jag kommer vinna det kriget... ja, jag har väl inget annat val? Procentuell vinstchans, borde vara 100%  men med tanke på att de svenska försäkringsbolagen är 1000gånger värre än de amerikanska (som ofta får så mycket skit) samt motpartens apati i frågan så garderar jag ned mig till 50%. Bättre att vara förberedd på det värsta.

Kriget för nya hjul  - Ja, de hjulen som kom med Amiralen från start var defekta och nu har det snart gått 2 månader men det har schabblat något åt norden med ersättningshjulen. Fel hjul, fel body, defekt body and what not...Nu hoppas jag att detta krig tar slut i veckan. En mindre sak att nojja sig över. Vinstchans 50%
 
Kriget mot Garmin - Den där underbara lilla cykeldatan jag införskaffade, jo cykla mig baklänges inte heller den fungerar prickfritt. Kadenssensorn påstår att jag har 170 rpm.. i snitt. Det är fan elvispsvarning! Men där är det helt dött från Garmins sida att förklara varför min sensor är helgalen och ej användbar. Jag krigar vidare...oklar vinstprognos.

Kriget för DamElit - Ja, igår nämnde vi tankarna kring den inställda tävlingen till helgen och när jag ändå är på krigsstigen så var det bara att peppra på i detta med. Igår fick jag ett kort svar från SCF att diskussionen varit uppe hos dem och att de skulle återkomma med mer svar i frågan. Självklart inser jag att det slaget om att få tävla i Halmstad ihelgen är förlorat för länge sedan, men det handlar om att sätta ned foten och visa att det här är inte okej någonstans. Vidare att meddela förbundet och övriga cykelsverige att så här vägrar vi i DamElit klungan att behandlas... Så vinstchans för att få upprättelse för DamElit klungan? 50% men fan den som ger sig. 

Vad har jag då hittills lärt mig utav dessa krigets dagar... Jo, att byta försäkringsbolag från IF till Trygghansa var en av årets största tabbar. Vill man att saker och ting förändras så gäller det att skrika sig blå och hamra på alla dörrar som går. Visst det tar oerhört mycket tid, energi och humör att konstant vara stressad av att vara påmanarn i alla saker som måste bockas av.
Men vad är alternativet? Att ge upp och tjura i ett hörn? Näe inte direkt så va... Fan den som ger sig som sagt. 
 
Vi rullar ut och krigar vidare. /Sundström.
#1 - - Cykelkatten:

Välkrigat, hoppas du vinner alla dem.