Tour of Emmy /Sufferlandia

Min Tour är klar och jag vill börja med att be om ursäkt för svenskan och hur osammanhängade vissa saker kan vara men jag är trött. Med det sagt enjoy!

 

Idag gjorde jag etapp nio av min variant av tour of sufferlandia. Det var tungt och pulsen visade tydliga tecken på trötthet. Lyckades hålla upp hyfsat tryck i pedalerna fast jag inte kunde trycka upp pulsen. Mina ben var nästan fulla av mjölksyra redan innan jag började trampa. Så att säga att de sista två timmar av touren var behagliga ja då ljuger jag. Jag skrek åt benen att vara tysta att fortsätta trycka. Fick enbart kolla på watt mätaren (som inte stämmer med verkligheten men den är ju alltid samma så kan ju jämföra det med pass innan) och skrek åt benen, HTFU!!!

Vaden var tejpad med kinesotejp och fick även ta kompressionstrumporna på för att kunna använda den, men utan lite smärta så är det väl inte tillräckligt tuff för sufferfest. Nu blir det vila i dagarna två och det var ett tag sen jag längtade så efter att få vila, tänker att någon massör kanske ska få sätta en armbåge i vaden.

 

 

Tänker dock köra en snabb genomgång av touren.

 

Etapp 1 bestod av 2.50h av MTB cykling plus 1.30h inomhus där 30 minuter var i typ 75-80% av max. Dagen gick väl bra förutom vurpan och träningsvärken från tidigare med de vet ni ju.

 

Etapp 2 bestod av 40 minuter i distanspuls och sedan sufferfest passet It seem Like a Good Idea at the Time (ISLAGIATT). Förutom att benen som vurpat var lite stelt gick det helt ok men hade fortfarande stela ben på grund utav träningsvärken.

 

Etapp 3, sufferfest passet The Rookie, Vilken uppleves det var för mig, för vilka fick man inte cykla med där om inte Marcel Kittels lag Team Giant Shimano (fast det nu inte heter de idag). Det visade sig dock vara ett pass som lurade mitt huvud väldigt bra, om det var för att jag fick cykla med dem och visa upp mig vet jag inte. Tror det dock var för att det var bra kadens i det och helt enkelt ett bra pass. Min träningsvärk var borta och mina ben kändes grymma. Jag kunde trycka mycket watt i pedalerna och kunde trycka upp pulsen. Var väldigt nöjd.

 

 

Etapp 4, Sufferfest Nine hammers och så 1h av distanspuls trampning. Det var första gången jag körde detta pass och måste säga att det var ett jobbigt pass ännu ett lyckat pass av sufferfest. Tror jag kommer köra det istället för A very Dark place nu ett tag för visst man ville gråta nästan på slutet men det vill man ju alltid med sufferfest. Nine hammers skulle ju inte leva upp till sitt namn om det inte blev att man ville gråta tillslut för passet bestod av att man låg över eller precis på sin tröskel nio gånger eller var det kanske tio.

 

 

Etapp 5, Sufferfest Angels och så 45min distanspuls. Det var alltså klättring som stod på schemat och ja jag älskar ju att klättra men föredrar nog ändå att göra det i riktiga berg. Jag kör ju aldrig på så låg kadens och tycker det är så himla jobbigt. Dessutom tycker jag det är jobbigt att få upp puls när jag kör på så låg kadens. Var ändå rätt nöjd.

 

Etapp 6, ISLAGIATT ja jag körde den igen. Har inte de passet som skulle vara där, så fick möta det sufferfest passet igen. Vet inte tror inte de passet passar mig så bra. Jag fick det gjort iaf, tyvärr gick även studierna dåligt vilket det gjort hela veckan. Inte kunnat fokusera, mitt huvud kan bara göra en sak åt gången. Sedan har det ju även varit konståkning i veckan mycket att distrahera lätt distraherade mig!

 

Etapp 7, The Rookie. Körde den med glädje igen den skulle inte körts i måndags men jag hade inte passet som skulle vara då så fick blir två gånger. Jag var dock väldigt glad för att få sätta mig på hojen och än en gång cykla med Marcel Kittel. Kunde än en gång trycka mer watt än jag trodde och trycka upp pulsen. Älskar att cykla med Marcel. Var en effektiv dag på alla sätt, jag skrev klart det jag ville på 1.30h och sedan tokstädade jag och så tränade effektiv dag.

 

Etapp 8, Revolver, Violator och Half is Easy, ja jag måste säga att detta pass gjorde mig nervös. Sov lite dåligt. Passet handlade om spurter och fart. Mjölksyra var ett ledord för passet. Jag ville nästan gråta när som alla sufferfest pass att det var fler spurter eller intervaller än vad de sa från början. Var rätt nöjd med spurterna på Violator. Dock flög datorn i golvet och allt svett gjorde att mina hörlurar stoppade passen sedan var jag tvungen att byta handduk så jag iaf kunde få något fäste på styret.

 
 

La mig sedan ner på golvet och låg där. Klockan tickade på och fick tillslut panik skulle ju iväg på hockey Nybro Flames mot Kalmar HC med Elin. Nybro förlorade men var trevligt, vi gick sedan och köpte asiatisk mat jag köpte thai biff. På kvällen blev det hemma hos Henny en annan kompis och så kom Arif också som fick höra så mycket barnförbjudet att jag hoppas att han inte drömmer mardrömmar. Var en himla rolig kväll men kom hem vid 2 för vi kunde inte sluta prata. Tyvärr så var det kanske inte bästa återhämtningen från etapp 8. Då sömnen blev lidande.

 Detta är jag inför etapp 9, lycklig att jag snart skulle få vila. 

 

Etapp 9 och sista har jag ju redan skrivit om men det var ISLGIATT så jag jag har kört det passet tre gånger de senaste 9 dagarna. Jag vill verkligen inte köra det passet på närmaste tiden.

Var innan dagens pass på hälsomässan och köpte Aloe Vera Heat lotion ska testa det på vaden ikväll. Att jag inte sovit så bra var lite jobbigt eftersom jag kände mig trött även i huvudet när jag klockan fem satte mig på hojen. Jag klarade de dock och nu är det vila!

 

Hoppas ni haft en bra tour. Slutligen skulle jag säga att mellan etapp 3-7 gick det bra för mig de andra kan jag lika gärna glömma.

 

Xo, rullar ut.

/Andersson

 

#1 - - Bikeex:

Tycker det låter som en lyckad tour! Mycket härligt lidande och psykiska upp och nergångar, precis vad man behöver inför tävlingssäsongen!

Svar: ja precis är bra att ha med sig inför U6 tour =)
Sundström & Andersson